Managing Director

MACHINEBOUW | FOODVERPAKKINGEN | 70 FTE | LIMBURG

MAKING THE IMPOSSIBLE PACKABLE

Case Packing Systems (CPS) is gevestigd in Stramproy. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1988, heeft CPS met nu 70 medewerkers en ruim 25 miljoen euro omzet, zich toegelegd op het volautomatisch casepacken van met name flexibele producten en schalen. CPS kan deze producten op unieke wijze snel en efficiënt inpakken. CPS verpakt ook machinaal compacter dan met de hand mogelijk is en realiseert daardoor kostenbesparingen. Daarnaast is het verpakken in shelf-ready dozen een belangrijk aspect geworden. CPS gebruikt deze kennis en ervaring voor het bouwen van hoge kwaliteit casepackers.
Flexibele zakken, MAP trays of flowpacks in allerlei vormen en afmetingen worden volledig automatisch zowel horizontaal als verticaal op hoge snelheid verpakt in RSC dozen, kartonnen trays, kratten en zelfs palletboxen en rolcontainers. Om een klantspecifieke casepackerlijn te leveren, integreert CPS in haar casepackers X-ray, metaaldetectoren, controlewegers, codeersystemen en doosopzetters. De volledige casepackerlijn, van de complete product- en doostoevoer, eventueel met merge en buffersystemen, tot en met de afgifte van een gesloten doos, wordt door CPS zelf ontworpen en gebouwd.
Desgewenst worden met partners complete turn key projecten geleverd inclusief verpakkingsmachines en pallettiseerinstallaties. In mei 2021 zijn de aandelen van de twee eigenaren overgenomen door XANO, een Zweedse investeringsmaatschappij. Wij zijn namens XANO voor CPS op zoek naar een ondernemende Managing Director die gericht is op organisatieontwikkeling en groei.

Nieuw boegbeeld voor een zeer succesvolle machinebouwer in de food verpakkingsmarkt. Sterke communicator en verbinder die de organisatie samen met het team verder professionaliseert en toekomstigbestendig verder uitbouwt.

De functie:

De Managing Director wordt P&L-verantwoordelijk voor CPS. De succesvolle organisatie zit na de overname in een transformatiefase en heeft behoefte aan een mensgerichte, doortastende leider. Het nieuwe Management Team moet worden gecoacht en aangestuurd. De commerciële en operationele organisatie moet toekomstbestendig worden ingericht met behoud van de waardevolle kenmerken van de familecultuur.

Uw opdracht:

 • Lange termijnvisie ontwikkelen, groeistrategie en focus voor de toekomst verder vormgeven en invullen.
 • Bedrijfskundig organiseren en structureren van de organisatie, optimaliseren van de bedrijfsprocessen.
 • Implementeren nieuw ERP-systeem eind 2022.
 • Ontwikkelen van het managementteam om de organisatie naar de volgende groeifase te leiden.
 • Bedrijfskundig en procesmatig inrichten van de organisatie optimaliseren, o.a. de project- en engineeringsorganisatie verder stroomlijnen en processen standaardiseren.
 • Opbouwen relaties met de internationale klanten en partners, netwerken.
 • U rapporteert aan de Business Unit Manager Industrial Solutions.

CPS zoekt:
Een strategisch sterke leider die dichtbij de mensen staat en samen de organisatie neerzet die past bij de beoogde groei. Een bruggenbouwer die past bij de familiecultuur: open, respectvol, ambitieus en no-nonsense. In staat de wereldwijde unieke, service- en kwaliteitsgerichte reputatie verder te versterken.

Uw profiel:

 • Een (technisch) bedrijfskundig of bedrijfseconomische opleiding op hbo/academisch niveau; Academisch denk- en werkniveau.
 • Minimaal 5 jaar P&L eindverantwoordelijkheid als General Manager, Managing Director of Business Unit Manager/Director in de engineering-to-order en/of configure-to-order omgeving.
 • Gewend om een sales (en marketing) team aan te sturen en om zelf contacten te onderhouden met strategische klanten.
 • Ervaring als leidinggevende (> 10 jaar) en een succesvol trackrecord in de machinebouw of het ontwikkelen van technische maatwerkoplossingen. Ervaring in de food-equipment verpakkingswereld is een pre.
 • Brede project- en change management en procesoptimalisatie ervaring.
 • Kennis en ervaring met ERP, bij voorkeur ervaring met de implementatie van een nieuw systeem.
 • Engels en Nederlands in woord en geschrift.

Wat kan CPS u bieden ?
Een nieuwe boegbeeldpositie in een zeer interessante groei- en transformatiefase met een MT in opbouw. Volop kansen om met de unieke topkwaliteitssystemen de wereldwijde positie nog verder te verstevigen. Een financieel kerngezond bedrijf met een moederorganisatie die gelooft in autonomie en synergie en die investeringsruimte biedt. Zeer betrokken en deskundige medewerkers die openstaan voor nieuw leiderschap en toe zijn aan meer eigen verantwoordelijkheid. Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket.

Interesse ?
stuur je reactie met CV naar mail@ManagingDirector.nl
onder vermelding van referentie Managing Director.
Je ontvangt van ons binnen twee werkdagen reactie.
Voor meer informatie bel je Jos van den Brule op 010-2250215.

enkele andere open posities

Operations Director Africa

LEADING THE MANUFACTURING AND SUPPLY CHAIN ORGANISATION | EUROPE – AFRICA

Global leader in animal nutrition and aquafeed.

Business Unit Director 2025

BEDRIJFSOPVOLGING | INGROEITRAJECT

Voor business unit of werkmaatschappij van familiebedrijven c.q. middelgrote ondernemingen eigendom van investeerders.