Managing Director Operations

PRODUCTIEONDERNEMING | INTERNATIONAAL + MULTI-SITE | NOORD-HOLLAND

Yes, een nieuwe grote klant heeft voor de overheaddeur veeroplossingen van Alcomex gekozen! Met jouw ervaring in het leiden van productielocaties in het buitenland kost het jou geen enkele moeite om de fabriek in India voor te bereiden op deze uitdaging. In het vliegtuig vanuit India naar huis, kijk je terug op productieve dagen met de Manager Productie op locatie. De basis is gelegd, van daaruit ga je de vervolgstappen bepalen. Nu eerst nog een sollicitatiegesprek voorbereiden; morgen komt de mogelijk nieuwe Global Purchasing Manager met locatie Warschau op gesprek. Wat een dynamische week, en wat krijg je hier een energie van!

WE ZULLEN ONS EERST EVEN VOORSTELLEN
Wij zijn Alcomex, een van Europa’s grootste producenten van veeroplossingen voor overheaddeuren. Daarnaast zijn we lokaal leider in verschillende landen in Europa van technische veren voor allerlei industriële applicaties. Wij staan bekend om onze ‘just in time’-service en leveringen, kwaliteit assurance en control systemen, technische knowhow, operational excellence en scherpe prijsstelling. Al sinds de oprichting, 25 jaar geleden, is onze doelstelling het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten met slimme, technische veertoepassingen. En met succes! Wij blijven groeien met als resultaat een leidende positie in Europa. Om aan de groeiende vraag naar torsieveer-oplossingen voor overheaddeuren te kunnen blijven voldoen, bouwen we in Polen een nieuwe fabriek welke we verder gaan automatiseren, verhogen we de productievolumes en verbeteren we de productiviteit in Nederland en breiden we in India onze productielocatie verder uit. In een conservatieve markt zijn wij in staat ons te blijven onderscheiden. Hier zijn wij trots op! Dankzij de betrokkenheid, passie en toewijding van al onze medewerkers creëren we iets heel moois.

WIE ZOEKEN WE?
Wij willen de leider worden in de Europese markt voor veeroplossingen voor industriële en residentiële veren voor overheaddeuren en zoeken een Managing Director Operations die daaraan gaat bijdragen. Een high potential die internationale productieomgevingen kan professionaliseren door strategische verbeteringen door te voeren. Iemand die groei op de juiste manier weet te managen, het OPEX-budget en CAPEX investeringsbudget zorgvuldig beheert én van reizen houdt. Iemand die uitdagingen niet uit de weg gaat en mee wil bouwen aan een internationaal groeiende onderneming. En iemand die de kans om het verder ontwikkelen van het team en het aannemen van nieuwe mensen met beide handen aangrijpt.


Als Managing Director Operations:

 • Ben je de verbindende factor tussen onze productielocaties in India, Polen en Nederland. Dat jij ervaring hebt met het managen van verschillende culturen, komt in deze baan goed van pas.
 • Ben je indirect verantwoordelijk voor zo’n 150 medewerkers en stuur je direct zo’n 6 managers van verschillende locaties aan.
 • Ben je kosten- , lean management- en kwaliteitsbewust en ben je een sparringpartner voor de andere directieleden.
 • Streef je naar continue operationele efficiëntie, onder andere door te sturen op optimaal voorraadbeheer en (preventief) machineonderhoud.
 • Houd je de zaken simpel en zorg je ervoor dat bureaucratie tot een minimum wordt beperkt.

Functiecriteria:
We zijn natuurlijk vooral op zoek naar een Managing Director Operations die qua karakter, motivatie en operationele visie perfect bij ons past.
Daarnaast is onze ideale kandidaat naar alle waarschijnlijkheid:

 • Een doortastende persoonlijkheid die respect afdwingt bij zowel klanten als collega’s.
 • Breed geïnteresseerd, iemand met affiniteit voor techniek en een goed gevoel voor productieprocessen, projectplanning en –organisatie.
 • Ervaren in het leiden van minimaal 2 productielocaties, waarvan 1 in het buitenland.
 • In staat de footprint van de productielocaties te verbeteren en een stevig fundament te leggen waarop verder gebouwd kan worden aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van levering.
 • Een sparringpartner voor onze grote accounts als het gaat om verwachtingen, groei en prijsafspraken. En iemand die zelfstandig en op eigen wijze de leiding kan nemen in complexe projecten.
 • Een echte expert en aanspreekpunt op het gebied van kwaliteitssystemen, lean en het verbeteren van de kostenstructuur.
 • Een hands-on en daadkrachtige directeur die de groei en ontwikkeling van de ander voorop stelt. Hiermee draagt hij/zij bij aan zowel de groei van de individuele medewerker als de groei van Alcomex als bedrijf.

Herken jij jezelf terug in bovengenoemde punten? Dan zou jij zomaar eens onze nieuwe Managing Director Operations kunnen zijn.

Met wie en voor wie werk je?
Wij zijn een toeleverancier van grote deurfabrikanten. Wereldwijd werken er zo’n 300 mensen bij Alcomex, verspreid over locaties in Nederland, Tsjechië, Polen, India, Duitsland, Frankrijk en Roemenië. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Opmeer, Noord-Holland.

Ben jij al enthousiast geworden en ben je nieuwsgierig naar wat we jou allemaal te bieden hebben? Lees hieronder dan snel nog even verder over deze unieke functie.


Wat doe je zoal tijdens een werkdag:

 • Je onderhandelt met leveranciers over prijzen, beoordeelt hun betrouwbaarheid en volgt hun ontwikkelingen op de voet.
 • Je komt met investeringsvoorstellen en maakt operationele plannen voor de langere termijn.
 • Je zorgt onder meer voor een stabiele operatie na de verhuizing in Polen en verbetert de kwaliteit en betrouwbaarheid van levering in India.
 • Je begeleidt junior, medior en senior teamleden in hun inhoudelijke ontwikkeling en werkplezier.

Arbeidsvoorwaarden
dit krijg je van ons:

 • Als Managing Director Operations heb je alle ruimte en mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en alle vrijheid om zelfstandig invulling te geven aan deze internationale baan.
 • Je werkt voor grote internationale deurfabrikanten.
 • Een marktconform salaris inclusief een bonusregeling.
 • Een kans om te werken met verschillende culturen.
 • Een werkomgeving waarin de mens en de klant centraal staan.

Interesse ?
stuur je reactie met CV naar mail@ManagingDirector.nl
onder vermelding van referentie Managing Director Operations.
Je ontvangt van ons een ontvangstbevestiging en
wij zenden jouw bericht + CV direct door.

enkele andere open posities

Director Facilities

VERTROUWELIJKE OPDRACHT | UTILITIES | NOORD-NEDERLAND

Beheer van non-core vastgoedbezittingen, procurement en overige facilitaire vraagstukken.

Director Sales & Marketing

AFTER SALES: SPAREPARTS + SERVICES | EUROPEAN POSITION

Leading international company developing, producing and distributing agricultural machinery and services.

Business Unit Director 2022

BEDRIJFSOPVOLGING | INGROEITRAJECT

Voor business unit of werkmaatschappij van familiebedrijven c.q. middelgrote ondernemingen eigendom van investeerders.